Warsztaty Rodzinne w EduParku organizowane w ramach obchodów Święta Gdańskiej Nauki 2017

Kuchnia i łazienka to doskonały warsztat pracy dla przyszłych chemików. Na podstawie wiedzy chemicznej można wytłumaczyć wiele zaskakujących procesów. Na kolejnych zajęciach z okazji „Święta Nauki Gdańskiej 2017” odczarujemy niektóre symbole E, poszukamy wspólnego mianownika kuchni z łazienką a także poznamy świetny przepis na pozbycie się kamienia z czajnika. Przypomnimy sobie także co nieco o kwasach i zasadach, co zapewne skończy się bąbelkowym wybuchem.

SOBOTA 04.02.2017 r.
Gdańsk się uczy… Chemii od kuchni II
godz. 10.00; godz. 11.30 oraz godz. 13.00

Warsztaty oparte są na doświadczeniach i eksperymentach wykonywanych wspólnie z uczestnikami. Przeznaczone dla dzieci od 4 do 12 roku życia wraz z osobą dorosłą.

Koszt 60 min. warsztatów to 13zł od dziecka i 5zł od opiekuna (w cenę wliczony jest wstęp na wystawę interaktywną EduParku). Zniżka dla osób legitymujących się Kartą Dużej Rodziny – warsztaty 10zł od dziecka, opiekunowie bezpłatnie (wejście na wystawę interaktywną dodatkowo płatne 5zł od całej rodziny).

Obowiązują wcześniejsze zapisy: tel. 58 739-61-47 lub email: biuro@edupark.gpnt.pl.
Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Minimalna liczba dzieci potrzebna do utworzenia grupy warsztatowej dla osób indywidualnych wynosi 5.

INFO O ŚWIĘCIE

Jednocześnie zachęcamy do częstego odwiedzania naszej strony internetowej http://edupark.gpnt.pl/ i śledzenia najświeższych informacji na naszym profilu na Facebooku, bo oferta EduParku wciąż się rozrasta.

Miejsce warsztatów:
EduPark – Centrum Edukacji dla Dzieci i Młodzieży Gdańskiego Parku Naukowo-Technologicznego
ul. Trzy Lipy 3 budynek C; 80-172 Gdańsk; Email: biuro@edupark.gpnt.pl; Tel: +48 58 739-61-47