Wyprawa będzie wiodła tropem gdańskiej nauki i techniki, a właściwie niezwykłych przedmiotów i mechanizmów powstałych w naszym mieście. Tym razem będą musieli się Państwo zabawić w detektywów, czyli rozszyfrować rebusy (aby odnaleźć cicerone), a w następnej kolejności rozwikłać zagadki, aby otworzyć przewodnikom usta. A nie będzie to łatwe – autorka rebusów Ewa Jaroszyńska, już o to zadbała!

Zapraszamy Państwa 4 lutego między godzinami 11:00 a 12:30 na Długi Targ 28/29, do punktu Informacji Turystycznej Gdańskiej Organizacji Turystycznej. W tym czasie co kwadrans nowo przybyli uczestnicy będą tam otrzymywać pierwszą wskazówkę, która doprowadzi ich do… o właśnie, to jest pytanie!

W miejscach indywidualnie przez Państwa odkrytych będą czekali przewodnicy: Ewa Jaroszyńska, Andrzej Jaroszyński i Arkadiusz Zygmunt.

Do zobaczenia!
Wydawanie rebusów od godzimy 11:00 do 12:30 co 15 minut. Udział w wędrówkach jest bezpłatny i bez zapisów.