W niedzielę, 29. stycznia zapraszamy do Radia Plus. W ramach Święta Gdańskiej Nauki dziennikarz, Michał Turek pokaże Wam Radio od środka, będziecie mogli usiąść za konsoletą DJ-a, zobaczyć jak się „puszcza” muzykę i reklamy. Przeprowadzicie radiowy wywiad i zmontujecie próbki swojego głosu. Zobaczycie czym różni się praca reportera, wydawcy i DJ-a. I usłyszycie się na radiowej antenie. Spotykamy się na Suwalskiej 46 w Gdańsku, o godzinie 10.00. Do usłyszenia :)

Zapisy na: coslychacwradiu.pl

Michał Tureturekk:

Kontestator rzeczywistości, badacz jej smaków, zapachów i odcieni. Na co dzień dziennikarz Radia Plus, twórca i prowadzący program kulinarny Turek Pomoże od kuchni: https://www.facebook.com/TurekPomozeOdKuchni/

Prowadzi FUNDACJĘ Plaster: https://www.facebook.com/Fundacja-Plaster-427107297353776/, która zajmuje się promowaniem dobrego jedzenia. Jego pasja: człowiek, w każdym ze swoich wymiarów. Tropił go w dzikich Karpatach, szukał na dnie słowackich jaskiń i w katakumbach pod Długim Targiem w Gdańsku. Pasjonat Teorii Chaosu, własnoręcznie wyrabianych wędlin i dobrego napitku sprzed wieków. Wychowawca, instruktor ZHP.