Warsztaty bębniarskie dla dorosłych, to podróż do świata egzotycznych instrumentów i rytmu.

Info o zajęciach
Tradycyjna muzyka zachodniej Afryki cieszy się coraz większym zainteresowaniem w Polsce. W trakcie zajęć nauczysz się techniki gry na afrykańskich bębnach djembe (bębny prowadzące, solowe i akompaniujące) oraz dundun (bębny basowe i melodyjne). Kładziemy duży nacisk na wypracowanie solidnej techniki gry, naukę tradycyjnych rytmów afrykańskich oraz budowanie aranżacji. Dbamy też o elementy solowych improwizacji, a całość urozmaicamy dobrą zabawą. Razem z uczestnikami realizujemy cele – tworzymy kompozycje, które prezentujemy w trakcie występów dla szerszej publiczności …  więcej o tym już na zajęciach!

Wspólne muzykowanie, oprócz rozwoju rytmiki i koordynacji ruchowej, ma również walory rozrywkowe, edukacyjne, kulturowe i estetyczne. Ponadto zajęcia są potężną dawką radości i energii. Realizowanie siebie poprzez rytm przynosi satysfakcję, wpływa na wzrost poczucia pewności siebie, neutralizuje stres,  poprawia koncentrację i pamięć oraz podnosi efektywność pracy w grupie. Współtworzenie spójnej melodii jednoczy uczestników, tworzy atmosferę akceptacji i współpracy oraz zachęca do przekraczania własnych granic.

Maksymalna ilość uczestników: 15 osób.

Data i Miejsce:

31.01.2017 r.